TOMPOS MÁRTON

Tisztább közélet! Zöldebb város! Élhetőbb haza!”

miért indul?

Csodálatosnak tartom Terézvárost és Erzsébetvárost, nem véletlenül költöztem ide a második kerületből. Úgy gondolom, hogy mindkettőben olyan lehetőségek rejlenek, amik, megfelelő kormányzati és országos politikai támogatással, világhírűvé tehetik őket. Olyan fejlesztésekre gondolok mint a lakhatási körülmények javítása vagy a kulturális negyedi jelleg kialakítására, zöldítéssel, az autóforgalom csillapításával, sétálóutcák létrehozásával, illetve a társasházak és lakások felújításával. Ezeket mind el tudjuk érni, de csak akkor ha a körzet képviselője és a kormányzat partnerként áll a hatodik és hetedik kerületi önkormányzathoz és a helyiekhez. Ez a célom, ezért indulok.”

Mi az utóbbi 1 év legfontosabb politikai eredménye?

A legfontosabb eredményem a Wichmann-ház megvédése volt, bár a kínai vakcina mögötti kormányzati kavarás leleplezésére is büszke vagyok.”

Mit tenne a választókörzet érdekében, ha bejutna a parlamentbe?

Egyrészt folyamatos egyeztetéseket tervezek a kerületek vezetésével és az itt élőkkel az új fejlesztések kapcsán, másrészt a programok finanszírozására a korrupcióellenes küzdelembe fogom belevetni magam.”

Mi lenne az az országos ügy, amivel elsőként foglalkozna?

Az elszámoltatás. A vagyonkezelő alapítványoktól a Mészáros-birodalomig számos helyről kell visszaszereznünk az ellopott vagyont.”