A Síp utcai átjáróval szemben, a képen látható mindkét üzlethelyiség kirakatában ott a “KIADÓ” tábla, a kirakat mögötti tér pedig már ki van ürítve és kong az ürességtől. (Gyászos látvány.)

Pedig egykor a Rákóczi út egy kellemes, mérsékelten zajos, sétálásra, “korzózásra”, kirakatnézésre és persze vásárlásra/falatozásra ösztönző út volt a környék lakóinak és a messzebről érkezőknek egyaránt. Ma már ki tartózkodik itt szívesen? Ki fogyaszt el itt bármit az utcán a brutális motorikus zajban?

Az “autópályásításból” fakadó állapotok nemcsak azok számára mutatják a Rákóczi út legrosszabb arcát akik nem autóznak, hanem az autózóknak is, hisz ők is az autózás végén kiszállnak a kocsiból.

Most ugyan nagyon nem az, de lehetne egy pezsgő, kellemes Rákóczi útja autósnak és nem-autósnak egyaránt… Lehetne egy olyan főutcánk itt a Rákóczi úton, ahol az emberek szívesen sétálnak, töltenek el időt itt: egy olyan hely, ahol a boltok és a falatozók prosperálnak. Nekünk (mindenkinek) jár egy ilyen Rákóczi út.