árosi parkolási rend!
Mától a vendégekautók jóval többet fizetnek a parkolásért Budapesten, ezért vélhetően mindenkinek könnyeben talál majd szabad parkolóhelyet a fizetős zónákban.
Az eddigi átláthatatlan 27 parkolási zóna helyett immár 4 parkolási zóna lesz. Erzsébetváros két zónába tartozik majd. A Károly körút és az Izabella / Szövetség utcák magasságáig lesz az “A” zóna, ahol hétköznap reggel 8 és este 10 óra között lesz fizetős a parkolás: itt 600 forint lesz a parkolás óránkénti díja. Az Izabella / Szövetség utca és Dózsa György úti közötti kerületrész a “B” övezetbe tartozik majd, ahol reggel 8 és este 8 óra között kell fizetni a parkolásért 450 forintot óránként a nem kerületi lakossági engedéllyel rendelkező parkolóknak. Mindkét övezetben 3 órás lesz a maximális várakozási idő.
Az új díjak mindenképp csökkenthetik a frekventált belvárosi területeken a parkolási nyomást, ami viszont sajnálatos, hogy az új egységes parkolási rend nem ad választ a hétvégi parkolási gondokra, ugyanis a belső kerületekben leginkább az ingyenes időszakokban (ideértve a hétvégéket is) nehéz parkolóhelyet találni, így jó lett volna ha az új parkolási rend erre is kínált volna megoldást.