müller Péter, VII. kerületi polgármester a reggeli bejegyzésünkre reagálva.
A polgármester szerint az általunk közölt (heti öt napra, minden vendéglátóhelyre vonatkozó) munkaanyag alapján még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Niedermüller polgármester szerint “annyi történik, hogy ígéretünkhöz híven folyamatosan azon dolgozunk, hogy élhetőbbé tegyük a kerületet, és megoldjuk Belső-Erzsébetváros problémáit, amelyek jóval 2019 előtt alakultak ki. Az önkormányzati választás után a munka megkezdődött, létrehoztuk a Belső-Erzsébetváros munkacsoportot, hogy a vendéglátósok és a lakók bevonásával olyan szabályokat hozzunk létre, amelyek kompromisszumra épülnek és mindenki számára elfogadhatók. A konszenzusos kritériumrendszer megalkotásával és életbe lépésével sokkal kevesebb panasz érkezik a vendéglátóhelyekre, de még nem oldódott meg minden probléma. A munkacsoport folytatja munkáját, s az önkormányzat hatósági irodája igyekszik monitorozni a rendszert.”
A polgármester hozzátette, hogy “folyamatosan figyelemmel kísérjük a történéseket, értékeljük a helyzetet, és mindannyian (képviselők, szakemberek) különböző javaslatokon dolgozva keressük azokat a megoldásokat, amelyek a kerület számára a legelőnyösebbek. Ezekről pedig egyeztetések lesznek a lakókkal és a vendéglátóhelyek képviselőivel.”
Bár a polgármester arra nem tér ki, hogy miért nincs bő fél éve egyeztetés a döntést előkészítő munkacsoportban és arra sem, hogy miért nem munkacsoportban készülnek a munkaanyagok és tervezetek, viszont bejegyzésében Niedermüller Péter polgármester hangsúlyozza, hogy “bármilyen javaslat készül, azt a Belső-Erzsébetvárosi munkacsoport is fogja tárgyalni.”