A Kék Kakas, a Székely Mihály utca régi neve, amit arról kapott, hogy az utca mai 7. száma alatt volt a híres korhelytanya, amelyet a “Kék Kakashoz” cégéreztek. A “kék” kezdetű cégérrel jelölt kocsmák általában az úgynevezett korhelyhétfők megtartására szolgáló helyek voltak, amelyek céhenként elkülönülő vendégkört fogadtak ezen a kitüntetett mulatónapon. Emiatt az 1860-as évek derekán valóságos népmozgalom indult a Kék Kakas környékén, hogy a hatóság szánja meg végre az ott lakókat, mert a címüket sem merik bemondani, olyan rossz hírbe keverte őket a korhelyhétfőre utaló Kék Kakas, meg a róla elnevezett utca. Kérésük is volt: Wesselényi nevét kívánták volna házaik homlokzatára, de végül ez másként alakult…
Erre a megmosolyogtató utcanév előzményre emlékeztet az Új körúton, a Székely Mihály utca 2. elé októberben kihelyezendő parklet “Kék Kakas” fantázianévvel.
Az Új Körút programsorozat a Budapest Tuning pályázat keretében, a Budapest Brand nZrt-vel együttműködésben valósul meg, a Kis Távolságok Városa Alapítvány által október 7-13. között.