KOCSIS-CAKE OLIVIO

Egy nyelvet beszélünk.”

miért indul?

„Már 2010-ben, mikor terézvárosi lakosként önkormányzati képviselő lettem, tapasztaltam, hogy Budapest szívének lakói pártállástól függetlenül fontosnak tartják azokat az elképzeléseket  amelyeket mi zöldek javaslunk a VI. és VII. kerület lakóinak. Legfontosabb célkitűzésem így egy élhetőbb, tisztább városrész megteremtésében való részvétel, melyet kis lépésekkel már több mint 10 éve folytatunk – 2022-től a körzet képviselőjeként ezt a folyamatot szeretném felgyorsítani, hogy Erzsébet- és Terézváros Budapest legélhetőbb kerületeivé váljanak.”

Mi az utóbbi 1 év legfontosabb politikai eredménye?

„A védekezés jegyében maszkokat, fertőtlenítőket juttatunk el számos háztartásba, magam is részt vettem a közösségi bevásárlásokban.”

Mit tenne a választókörzet érdekében, ha bejutna a parlamentbe?

„Zöldebbé, élhetőbbé tenném a városrészt. A Gang-program bevezetése által korszerűvé válnának a lakások, mely nem csak komfortosabbá tenné az otthonokat, de tízezres spórolást jelentene havonta.”

Mi lenne az az országos ügy, amivel elsőként foglalkozna?

„A Körút zöldítése a helyi közösségek bevonásával, a tervezett cirkuszközpont helyett egy zöld sziget megteremtése Budapest szívében.”