DR. OLÁH LAJOS

Ismerem a győzelem receptjét. Kétszer már legyőztem Orbán emberét, harmadszor sem lesz másként.”

miért indul?

2014 óta vagyok az erzsébetvárosiak és a terézvárosiak képviselője. Az évek során az  egészségügytől az oktatásig töviről hegyire megismertem az itt élők gondjait, és azok megoldásával is tisztában vagyok. Az is világossá vált számomra, hogy a helyi és az országos bajok megoldásának legfontosabb feltétele Orbán tolvaj és igazságtalan rendszerének eltüntetése – és én már kétszer győztem itt.

Erős a kapcsolatom a lakókkal. Már ismernek, és sokan bíztattak indulásra. Tudják, hogy számíthatnak rám, és hogy nem félek a munkától. 

Az a célom, hogy a helyi ügyek helyben dőljenek el. A mai ellenzék képviselői helyre fogják állítani az önkormányzatok szabadságát – mindent meg tudunk oldani, ha békén hagynak minket.”

Mi az utóbbi 1 év legfontosabb politikai eredménye?

A COVID idején, a legnagyobb bajban segíteni tudtunk a kormány által magára hagyott kerületi polgároknak, orvosoknak és egészségügyi intézményeknek.”

Mit tenne a választókörzet érdekében, ha bejutna a parlamentbe?

A Péterfy Kórház teljes felújítása; cirkusz helyett park a Nyugatinál; a kerületek zöldítése; központi forrás társasházak felújítására; tisztességes nyugdíj.”

Mi lenne az az országos ügy, amivel elsőként foglalkozna?

Az önkormányzatok kapják vissza iskoláikat, pénzüket és hatásköreiket, hogy az emberek végre maguk dönthessenek a saját ügyeikben.”