ALMÁSI-KECSKÉS GUSZTÁV

Régi, vagy új arcok helyett, egy »jó« arcot küldjünk a Parlamentbe a Nobel-díjasok földjéről.

miért indul?

Szakmailag, erkölcsileg elég gyenge a felhozatal. Gondoltam ideje valódi, született belpesti hangot vinni Erzsébet- és Terézváros képviseletébe.

Erősíteni kell az ellenzéket, láthatóan nem képesek javítani a rendszeren – Megítélésük sem saját teljesítményük okán javul, csak a kormány hibái esetén. Gyakorlatilag azt várják, hogy a Fidesz összeomoljon, és éppen arra járva, hátha leesik valami.

Centrista jelöltekre van szükség, akiket a baloldal támogat. A baloldali jelöltek összerántják a Fidesz mögé a támogatóikat, viszont a semleges, bizonytalan, centrista választókat taszítják.

Pont úgy viselkedek, mint azok a szavazók akik eldöntik a választást: Nem tetszik a rendszer, de az ellenzéktől sem vagyok elájulva.”

Mi az utóbbi 1 év legfontosabb politikai eredménye?

Számos civillel együtt olyan politikai hangulatot keltettünk, hogy megvédtük a Wichmann-kocsmát, amiről már le is mondtak a kerületi politikusok.”

Mit tenne a választókörzet érdekében, ha bejutna a parlamentbe?

A turisztikailag fontos területen fekvő társasházak renovációs-progamja. Két nosztalgikus belvárosi kerületünk produkálja a Top3 turisztikai bevételeket hazánkban. Adóinkért cserébe kormányzati támogatás jár.

Mi lenne az az országos ügy, amivel elsőként foglalkozna?

Korrupciós elszámoltatás, a javak visszaszerzése: feltárni a kínai lélegeztetőgépek beszerzésében érintett kormányzati és ellenzéki hálót.”